Contact

Verkeerd aangeboden afval

Helpt u ook mee uw buurt netjes te houden?

Gooi uw afval ín de container en niet ernaast. Afval dat niet in de container past (bijvoorbeeld grofvuil) kunt u laten ophalen of zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation (leen hiervoor de gratis ACV-aanhanger). Is de ondergrondse container in storing? Meld de storing aan ACV en breng uw afval naar een andere container of tijdelijk naar huis. Bied de pmd-zakken (hoogbouw) aan op de juiste inzameldag, in een doorzichtige zak en met de juiste inhoud. Zo voorkomt u zwerfafval, ongedierte en overlast in uw buurt. 

Wat doen wij? Sinds kort zet de gemeente Ede samen met ACV ‘schone buurt coaches in’. Zij helpen u met het juist aanbieden van afval en het voorkomen van zwerfafval. Wilt u dat de ‘schone-buurt coaches’ een keer bij u en/of uw buurtgenoten langskomen? Stuur dan een e-mail naar ede@acv-groep.nl.

Ziet u toch zakken of grofvuil naast de ondergrondse container? Of is er sprake van verkeerd aangeboden pmd-afval (verkeerde dag/zak/inhoud)? Geef dit door via www.ede.nl/melding of via (0318) 680132. De procedure is dan als volgt:

  • De handhavers van de gemeente Ede onderzoeken het gedumpte afval. Zo hopen ze te achterhalen wie het afval heeft achtergelaten. Deze mensen betalen een boete die kan oplopen tot € 90 of zelfs meer. Zo willen gemeente Ede en ACV voorkomen dat mensen afval blijven dumpen.
  • Na enkele dagen wordt het gedumpte afval opgehaald door ACV. Het afval wordt zo veel mogelijk tijdens de reguliere inzamelrondes opgehaald. Hierdoor hoeft ACV geen extra vuilniswagens in te zetten.